De Mensen

Van Oorschot Leiderschap werkt samen met ervaren en flexibel in te zetten zelfstandige professionals (trainers, acteurs) die de visie en missie van het bureau van harte onderschrijven. Hierdoor kunnen we op elke vraag een effectief en financieel aantrekkelijk antwoord geven.

Ad van Oorschot

Ik ben trainer en coach in leiderschap en communicatie en ben oprichter van Van Oorschot Leiderschap en Invictus School of Leadership en partner in Triptiek Samenwerkingsontwikkeling in Zorg en Welzijn.

In mijn eerste baan, als leidinggevende bij een onderwijsorganisatie, heb ik ervaren hoe slecht het voor alle betrokkenen, medewerkers, leidinggevenden en deelnemers, kan uitpakken als er slecht wordt samengewerkt en de top van de organisatie niet de voorwaarden schept om de samenwerking te verbeteren.

Mijn oplossing was een drastische: iets heel anders gaan doen. Ik vervulde mijn jongensdroom en werd theatermaker.

Als acteur bij een jeugdtheatergezelschap, kleinkunstenaar en schrijver van tientallen (jeugd)theater- en bedrijfsvoorstellingen heb ik geleerd tot welke fantastische en inspirerende resultaten het kan leiden als mensen wél bereid zijn te investeren in samenwerking en gebruik te maken van alle verschillende individuele kwaliteiten van de medewerkers.

In mijn huidige werk als trainer en coach help ik mensen in organisaties en met name leidinggevenden het beste uit zichzelf en hun medewerkers te halen. In de afgelopen 20 jaar trainde en coachte ik mensen in zeer uiteenlopende organisaties: van het Management tot de Vloer, van de Thuiszorg tot de Universiteit, van de Hoogleraar tot de staalarbeider, bij de overheid, in de zorg, het onderwijs en het bedrijfsleven.

Ik werk vanuit recente wetenschappelijke inzichten en zet al mijn creativiteit en mijn kennis van contextueel en relationeel werken in. Maar het meest belangrijke: ik ben betrokken bij mensen. Mensen maken het werk. Hoe meer aandacht voor de mensen, hoe beter het werk. Maatschappelijk Verantwoord Leiderschap, noem ik dat.

Mijn motto: HOE BETER JE KIJKT, HOE MEER ER IS

Ik ben erkend trainer Methode Familiezorg, Associate Fellow RET en lid van de beroepenveldcommissie van de opleiding Toegepaste Psychologie van de Fontys Hogeschool HRM & Psychologie.


Samenwerkingspartners

Maria Roelofs
Maria Roelofs, training, coaching, supervisie

Tetske van Ossewaarde
Tetske van Ossewaarde, ontwikkeling van mens en organisatie

Ben Steeman
Steeman HRD

Joyce Knibbeler
Mobiliteit in Bedrijf

Caroline Lasance & Michiel Kochen
ZIJN-training

Frank Pieters
Neovision, training, coaching, consultancy

Monique Brouwer, acteur
Monique Brouwer

Harry Heijblok, acteur
Heijblok Theater & Training

Expertisecentrum Familiezorg
Expertisecentrum Familiezorg

Patricia Bender
Patricia Bender